Nieuws

Michael Schotte werpt zich op als pleitbezorger van de bewegingsleer

KORTRIJK – Bewegen is een noodzaak. Maar we stellen ook vast dat mensen steeds minder en minder bewegen. Met die dubbele vaststelling in het achterhoofd, wil Ieperling Michael Schotte aan de weg timmeren. Met een nieuwe lessenreeks ‘Know your body‘ richt hij zich specifiek tot de bedrijfswereld.

“De nadelen van minder bewegen worden meestal belicht op het gebied van het cardiovasculair stelsel”, aldus Michael Schotte. “Maar neuro-musculo-skeletaal zijn de gevolgen ook groot. Ons lichaam wordt als het ware neurologisch dood. Hersencellen worden niet meer geprikkeld. Dit heeft een enorme impact op het gezond ouder worden, met teveel knie-, heup- en schouderoperaties voor gevolg. We moeten als gezondheidstherapeut meer denken in termen van preventie en het gezond en fit ouder worden. Onze therapie moet een shift maken naar welzijn op oudere leeftijd. Vandaar deze 10 lessenreeks waarbij we terug ontdekken wat ons lichaam allemaal kan.”

Michael Schotte werkte 20 jaar als chiropractor in Ieper en Waregem. Met het nieuwe concept Know your body wil hij heel specifiek de bedrijfswereld aanspreken. Bij Creax werd hij al met open armen onthaald en waren de reacties unaniem positief. Er was zelfs vraag naar meer. “Onze doelgroep zijn bedrijven die hun personeel  willen helpen meer  te bewegen”, aldus nog Schotte. “De voordelen zijn zoals wetenschappelijk bewezen enorm. Om ons lichaam goed te laten functioneren zouden we tot 65% van onze wakkere dag in beweging moeten zijn. De lessen zijn zo opgevat dat we altijd uitleg geven over het waarom van de oefeningen. Er wordt per twee gewerkt, wat goed is voor de teambuilding. We willen de deelnemers triggeren door de oefeningen altijd ietsje uitdagender te maken. Volgende maand wordt een filmpje opgenomen dat we zullen verspreiden via alle sociale media.”

Bekijk hier de slideshow

View the embedded image gallery online at:
https://designedtomove.be/nl/nieuwsblog#sigProIdfdf1c9f61b

Bron: © madeinwest-vlaanderen.be - Karel Cambien

Nieuw kwaliteitszegel voor Michael

Michaël Schotte behaalt een nieuwe kwaliteitszegel voor zorg en permanente vorming van het BVC.

Hulp bij pijnvrij presteren

Annelien Verheye deed mee aan het Europees kampioenschap triatlon. Annelien finishte 8ste in haar categorie!

Designed to Move begeleiddde haar bij zo pijnvrij mogelijk trainen.

Belgisch record voor Annelies

Een dikke proficiat aan Annelies Sarrazin, zij behaalde een nieuw Belgisch record op de discipline snelwandelen. Blij je kunnen te helpen bij deze top prestatie.

Prachtige prestatie op het EK triatlon in Weert

Proficiat Pedro met je prachtige prestatie op het EK triatlon in Weert!

COVID-19 maatregelen

  • Kom juist op tijd
  • Draag een mondmasker
  • Desinfecteer je handen
  • Neem plaats in de wachtzaal op 1,5 meter
  • Tafels worden ontsmet voor en na elke behandeling
  • Therapeut draagt een mondmasker

Dank voor u medewerking.
Het Designed To Move team!

© Chiropraxie-Schotte.be is een website van Schotte, Michael (NP) BTW 0821.355.814
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Oude Veurnestraat 1D 8900 Ieper

Powered by LMD | Cooked and Spiced by Tasty Creations