Skip to main content

Michael Schotte werpt zich op als pleitbezorger van de bewegingsleer

KORTRIJK – Bewegen is een noodzaak. Maar we stellen ook vast dat mensen steeds minder en minder bewegen. Met die dubbele vaststelling in het achterhoofd, wil Ieperling Michael Schotte aan de weg timmeren. Met een nieuwe lessenreeks ‘Know your body‘ richt hij zich specifiek tot de bedrijfswereld.

“De nadelen van minder bewegen worden meestal belicht op het gebied van het cardiovasculair stelsel”, aldus Michael Schotte. “Maar neuro-musculo-skeletaal zijn de gevolgen ook groot. Ons lichaam wordt als het ware neurologisch dood. Hersencellen worden niet meer geprikkeld. Dit heeft een enorme impact op het gezond ouder worden, met teveel knie-, heup- en schouderoperaties voor gevolg. We moeten als gezondheidstherapeut meer denken in termen van preventie en het gezond en fit ouder worden. Onze therapie moet een shift maken naar welzijn op oudere leeftijd. Vandaar deze 10 lessenreeks waarbij we terug ontdekken wat ons lichaam allemaal kan.”

Michael Schotte werkte 20 jaar als chiropractor in Ieper en Waregem. Met het nieuwe concept Know your body wil hij heel specifiek de bedrijfswereld aanspreken. Bij Creax werd hij al met open armen onthaald en waren de reacties unaniem positief. Er was zelfs vraag naar meer. “Onze doelgroep zijn bedrijven die hun personeel  willen helpen meer  te bewegen”, aldus nog Schotte. “De voordelen zijn zoals wetenschappelijk bewezen enorm. Om ons lichaam goed te laten functioneren zouden we tot 65% van onze wakkere dag in beweging moeten zijn. De lessen zijn zo opgevat dat we altijd uitleg geven over het waarom van de oefeningen. Er wordt per twee gewerkt, wat goed is voor de teambuilding. We willen de deelnemers triggeren door de oefeningen altijd ietsje uitdagender te maken. Volgende maand wordt een filmpje opgenomen dat we zullen verspreiden via alle sociale media.”

Bekijk hier de slideshow

Bron: © madeinwest-vlaanderen.be - Karel Cambien